Wie is Marron?

Wij zijn Willemein en Mark Pans de eigenaren van Marron KDV. In 1989 zijn mijn ouders (Willemein) gestart, in Ellecom, Kastanjelaan 11. In 1992 zijn we verhuisd naar de huidige locatie. Het Saksische boerderijtje uit ongeveer 1750 was slooprijp en is volledig in ere hersteld. Het is gemeentelijk monument en de oudste agrarische bebouwing binnen de bebouwde kom van Dieren. Officieel heet dit monument “ boerderij type Hallehuis ”.

In deze gezellige situatie is het fijn een kinderdagverblijf te hebben. Naast uiteraard een professioneel en aan alle voorschriften voldoend bedrijf is ook de huiselijke sfeer en kleinschaligheid iets waar we trots op zijn. Constant zijn we, met ons team, bezig deze mix te handhaven en waar mogelijk te verbeteren.

Wij denken dat we daar uniek in zijn en
zijn er dan ook alert op dit zo te houden.

Angela Koehdamanie locatie Noorderstraat

Mijn naam is Angela Koehdamanie en woon in Arnhem. Ik kwam er al gauw achter dat ik kinderen helemaal geweldig vond, doordat ik graag op mijn zusje/ neefjes en nichtjes paste. Als pedagogisch medewerkster heb ik veel verschillende ervaringen opgedaan zoals bij een grote organisaties en kleinschalige kinderopvang. Ik vind het zo waardevol werk, en je krijgt zoveel van de kinderen terug. Ik word elke dag weer blij de vrolijke gezichtjes van de kinderen. Elke dag is verschillend. En elke kindje heeft iets speciaals!

 

 

Alyssa Spaan locatie Expeditie

Mijn naam is Alyssa Spaan en ik woon in Brummen. Ik haal veel plezier en voldoening  uit het werken met kinderen. Ieder kind is anders en ontwikkelt zich op zijn of haar eigen manier en dat vind ik erg leuk om te observeren en te stimuleren. Door de huiselijke en kleinschalige sfeer van Marron is dit voor mij een fijne werkomgeving, maar ook het fijne samenwerken  met de collega’s en het contact met de ouders en de lieve kinderen geven mij veel voldoening.

 

 

Fiona Vloet locatie Noorderstraat en beleidsmedewerker

Mijn naam is Fiona Vloet. Na mijn opleiding Pedagogiek heb ik een periode gewerkt bij een kinderdagverblijf. Vervolgens ben ik voor 5 jaar naar Tanzania gegaan waar ik heb gewerkt als kleuterjuf. Januari 2019 ben ik samen met mijn man en twee kinderen terug gekomen naar Nederland en woon ik nu in het buitengebied van Brummen. Toen ben ik ook begonnen bij Marron.  De sfeer is hier huiselijk en de grote tuin fantastisch. Ik laat de kinderen graag zelf ontdekken en schenk aandacht aan creativiteit.

 

 

Mariek Tragter locatie Noorderstraat

Ik wil me graag even voorstellen. Mijn naam is Mariek Tragter en ik werk sinds januari 2018 met veel plezier bij kinderdagverblijf Marron. Ik ben moeder van twee kinderen. Na het behalen van mijn Pabo diploma heb ik twaalf jaar als leerkracht in het basisonderwijs gewerkt. Het kleinschalige en huiselijke karakter van Marron past nu erg goed bij mij. Ik vind het fijn om met kinderen te werken. Het enthousiasme en de openheid van kinderen werkt aanstekelijk. Ik vind het belangrijk om ze een veilige plek te bieden waar ze samen kunnen spelen, leren en ontdekken. En dat dit bij Marron in een prachtige buitenomgeving kan, is natuurlijk helemaal geweldig!

 

 

Stefan Veldhuizen locatie BSO

Mijn naam is Stefan Veldhuizen, ik woon in het kleine dorpje ‘’Duiven’’ waar ik tevens tot het heden ook voetbal. Op het ROC A12 heb ik in 2016 mijn diploma Bewegingsagoog
(sportopleiding) behaald.  D.m.v. mijn opleiding & stages ben ik terecht gekomen in de BSO wereld.  Dat vond ik zo leuk, dat ik daardoor nooit meer mee gestopt ben. Ik vind het heerlijk om kinderen zien te genieten als ze aan het einde van de dag een big smile op hun gezicht hebben door ons.

 

 

Ursula van der Meer locatie Noorderstaat en Expeditie

Hallo allemaal, ik ben Ursula, ik woon samen met mijn vriend in Arnhem. Ik werk sinds mei 2017 bij Marron. Het werken met kinderen is elke dag anders, het is ook bijzonder om deel uit te mogen maken van hun ontwikkeling. Wilt u meer weten over mij, dan mag u dat altijd vragen.

 

 

 

Susan Nieuwland locatie Noorderstraat

Mijn naam is Susan Nieuwland. Samen met mijn vriend en twee katten woon ik in Dieren. Ik heb gestudeerd aan de pabo in Arnhem, waar ik mijn passie in het werken met jonge kinderen heb gevonden. Wat ik bijzonder vind aan jonge kinderen is hun nieuwsgierigheid en puurheid. Het speelse en spontane karakter van het werken met jonge kinderen vind ik super leuk, geen dag is hetzelfde! Ik vindkinderen zien en helpen ontwikkelen ontzettend mooi.

 

 

 

Anja Franken planning Marron, Expeditie en locatieverantwoordelijke Noorderstraat

Ik ben Anja Franken. In de zomer van 2007 heb ik mijn SPW3 diploma behaald. En sinds Januari 2008 werk ik met veel plezier bij Marron Kinderdagverblijf. Het lekker gek doen met de kinderen, ze verzorgen, met ze knuffelen en ze zien opgroeien, dat maakt het werken met kinderen zo leuk! En als je dan 's ochtends vroeg binnen komt, en ook nog een dikke knuffel van ze krijgt, dan kan de dag niet meer stuk.

 

Simone Gerritsen locatie Noorderstaat en Expeditie

Ik ben Simone Gerritsen. Sinds september 2012 werk ik met veel plezier bij Kinderdagverblijf Marron. We hebben een gezellig en enthousiast team en samen met alle lieve kindjes hebben we elke dag weer plezier. De eigenheid van elk kind maakt dat mijn werk elke dag weer vernieuwend en uitdagend is. Mijn belangrijkste taak vind ik er voor te zorgen dat de kinderen zich veilig en vertrouwd voelen op Marron, zodat ze zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen. De liefde die je kan geven aan een kind vind ik erg bijzonder, maar nog mooier als je die liefde ook terug krijgt.

Jennifer Keenswijk locatie BSO

Hoi ik ben Jennifer Keenswijk en woon in Laag-Soeren. Ik heb de opleiding sport en bewegen (niveau 4) en ik ben in bezit van het EHBO en reanimatie diploma. Ik volg nu de opleiding Social Work aan de HAN in Nijmegen. In mijn vrije tijd drum, teken en sport ik graag. 

 

Marieke Roeloffzen locatie BSO

Ik ben Marieke Roeloffzen, moeder van twee kinderen. Marron. Vanaf de start ben ik werkzaam op de BSO. Het geeft mij een fijn gevoel als kinderen blij zijn
om ons te zien als we ze ophalen. Buiten zijn vind ik heerlijk. En waar kan dat nou beter dan bij onze BSO. We hebben zoveel ruimte. Het geeft mij veel voldoening als de kinderen vrolijk weer naar huis gaan, met verhalen over wat ze die middag bij ons hebben uitgevoerd.

 

 

 

 

Melissa Kleine Schaars locatie Noorderstraat

Mijn naam is Melissa Kleine Schaars. In 2012 ben ik afgestudeerd aan Pedagogisch Werker niveau 3 en ben vervolgens drie jaar werkzaam geweest in een kleinschalig kinderdagverblijf. Vervolgens ook afgestudeerd aan Pedagogisch Werker Jeugdzorg niveau 4 en mijn propedeutisch getuigschrift behaald van de Sociaal Pedagogisch Hulpverlening.
Door het werken binnen de jeugdzorg, realiseerde ik mij dat ik het werken met jonge kinderen miste. De onbevangenheid, eerlijkheid en fantasie waar zij vol mee zitten maakt elke dag een leuke werkdag. De giechelende kinderen en de spontaniteit welke ik elke dag ziet, maakt dat ik als leidster blij ben dat de kinderen het naar hun zin hebben.
Hebben jullie nog vragen, dan hoor ik het graag.

 

 

Kim Buitenhuis locatie Noorderstraat en Expeditie

Ik ben Kim en werk sinds januari 2020 bij Marron. Voornamelijk op locatie Expeditie, maar zo nu en dan ook aan de Noorderstraat. Ik ben bij Marron gaan werken om meer direct contact te hebben met de kinderen, dit is wat ik miste als leerkracht. Ik vind het leuk om samen met de kinderen boekjes te lezen en hen te helpen om tot spelen te komen door met de kinderen mee te spelen. Als je tips hebt om iets aan te passen hoor ik het graag.

 

 

Michelle Pos locatie Noorderstraat

Mijn naam is Michelle Pos en sinds juli 2020 werk ik bij KDV Marron. Wat ik zo mooi vind aan werken in de kinderopvang is om de kinderen te zien ontwikkelen van kleine, afhankelijke baby naar wijze, steeds meer zelfstandige kleuter. Geleidelijk aan krijgen ze zoveel meer mogelijkheden en ik geniet er ontzettend van om samen met de kinderen te ontdekken wat de wereld te bieden heeft. Ik hoop dit werk nog vele jaren te mogen doen!

 

 

 

Suzanne Leusink locatie Noorderstraat en Expeditie

Hoi, ik ben Suzanne! Ik woon in Doetinchem met mijn hond en kat en gedeeltelijk daardoor wilde ik bij Marron werken: de combinatie van kinderopvang met dieren en groen. De vrije aanpak spreekt mij aan en ik werk hier met veel plezier!

 

 

 

Sharon Ruitenga locatie BSO en Noorderstraat

Mijn naam is Sharon Ruitenga en moeder van 2 prachtige zoons. Ik ben sinds 2012 werkzaam bij Marron. Toen ik hoorde dat er een BSO kwam was ik gelijk enthousiast. Ik ben eerder werkzaam geweest voor een BSO en merkte dat dit mij erg aansprak. Dat het een sport en natuur BSO is maakte mij nog enthousiaster om hier wat moois van te maken. Ik ben erg sportief ingesteld en sta dan ook 3 keer per week op het voetbalveld. Met mijn sportieve instelling hoop ik uw kind een leuke middag te bezorgen. Zodat ze even lekker kunnen bewegen na een dag school.

 

Rianne Hamer -Slijkhuis locatie Noorderstraat

Mijn naam is Rianne. Ik werk al een hele poos in de kinderopvang en tussendoor heb ik ook nog als gastouder gewerkt, super leuk vind ik dat. Geen dag is hetzelfde kinderen kunnen je altijd weer verrassen met hun mooie uitspraken en oprechte reacties. Het is geweldig om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen en opgroeien. Een lach op het gezicht van een kind is waar je het allemaal voor doet. Hier op Marron hangt een super leuke gezellige en knusse sfeer en vind het daarom ook heel fijn om me aan te sluiten bij dit team. Ik hoop jullie als ouders en jullie kinderen vaak te ontmoeten en goed te leren kennen

 

 

 

 

Oudercommissie

Kinderdagverblijf Marron heeft een actieve oudercommissie die als doelstelling heeft om de belangen van de kinderen en ouders te behartigen. De oudercommissie bestaat uit zeven leden. Het uitgangspunt van de oudercommissie is dat het belang van het kind is gebaat bij een goed overleg tussen de ouders en de medewerkers van Marron. De oudercommissie treedt op als klankbord voor de directie van Marron. Zo adviseert zij de directie gevraagd en ongevraagd 

in haar keuzes met betrekking tot onder andere:

• Voedingsaangelegenheden van algemene aard;
• Algemeen beleid op het gebied van opvoeding, veiligheid en gezondheid;
• Openingstijden;
• Vaststellen of wijzigingen van een regeling betreffende de behandeling van klachten;
• Het aanwijzen van personen die belast worden met de behandeling van klachten;
• Wijziging van de prijs van kinderopvang.

De oudercommissie en de directie overleggen minimaal 3 keer per jaar met elkaar. Van deze vergaderingen worden notulen gemaakt welke ter inzage liggen bij Marron. De oudercommissie  begeleidt/ ondersteunt een aantal activiteiten zoals vieringen, ouderavonden en oudervergaderingen. Tevens kan de oudercommissie u een luisterend oor bieden en bespreekt indien gewenst uw vragen, opmerkingen en suggesties anoniem met de directie. U kunt de oudercommissie bereiken via marronoudercommissie@hotmail.com. De oudercommissie heeft tevens een vaste rubriek in de nieuwsbrief van het kinderdagverblijf waarin u op de hoogte gehouden
wordt van het laatste nieuws, onderwerpen en activiteiten.

feedback
feedback